Aqua expert

Radonett - Radonfilter

Radonavskiljare med hög verkningsgrad

Radonett är Europas mest sålda radonavskiljare. Radonetts radonavskiljare tar även bort radondöttrar, metangas, svavelväte, koldioxid, aggressiv kolsyra och höjer lågt pH-värde.

Produktegenskaper

  • Med garanterat resultat
  • Med by-pass för enkel urkoppling vid service
  • Med miljövänlig rening
  • Med låga driftskostnader
  • Med svensktillverkat rostfritt filterkärl
  • Med hög kapacitet
  • Med enkel installation
  • Flerfaldig "bäst-i-test"-vinnare
Hitta återförsäljare

Radonett Radonavskiljare

Problem med radon i ditt vatten? Radonett är en radonavskiljare som renar ditt vatten effektivt. Hos Aqua Expert hjälper vi dig med allt från konsultation och montering av din radonavskiljare.

Denna radonavskiljare från Radonett har vunnit otaliga "bäst i test"-utmärkelser

Brunnspumpen leder in vatten i radonavskiljaren via en inloppsdysa. I radonavskiljaren sitter en luftinjektor med en hög verkningsgrad (4,5 på 1), som blandar i 450 liter luft per minut i vattnet. Denna intensiva luftning skiljer radonet från vattnet och leder ut det via ett 50 mm luftningsrör. Radonett tar bort minst 97% av radon i vatten, men vid normal drift avskiljs minst 99%.

Utöver radon kan denna avskiljare även avlägsna metan, svavelväte, koldioxid och höja lågt pH-värde via vattenluftning.

Järn eller mangan i vattnet?

Förekommer järn och-/eller mangan i vattnet? I så fall bör filtret mot detta monteras innan din radonavskiljare, detta för att säkerställa en hög driftsäkerhet. För att möjliggöra uttag av ofiltrerat vatten vid driftstopp bör en By-pass vara monterad på din radonavskiljare.

Brunnspumpen trycker in vatten i radonavskiljaren via en inloppsdysa. I radonavskiljaren sitter en luftinjektor med en mycket hög verkningsgrad, 4,5 på 1, som blandar i 450 liter luft per minut i vattnet. Denna intensiva luftning gör att radonet avskiljs och leds ut via ett 50 mm luftningsrör. Radonavskiljaren tar bort minst 97% men vid normal drift ca 99%. Om det förekommer järn och/eller mangan i vattnet måste filter mot detta monteras före radonavskiljaren, detta för att säkerställa den höga driftsäkerheten.                 

By-pass är förmonterad på maskinen. By-passen möjliggör uttag för ofiltrerat vatten vid driftsstopp och service på ett enkelt och snabbt sätt.

Typ

Höjd

mm

Bredd mm Djup mm Anslutning Maxflöde,
liter/minut
(2 bar)
 
A1UV 1040 320 580 inv. 3/4" 20
B2UV 1040 320 580 inv. 3/4" 10
S1UV 1450 320 680 inv. 3/4" 38
S2HY 1450 600 500 inv. 1" 66
S2BA 1450 600 500 inv. 1" 135

Max arbetstryck: 6 bar. Elanslutning: 380 V / 220 V. 

Faktablad

Faktablad

Bruksanvisningar

Radonett